מים וקפה בחוץ לארץ

חדשות כיפה רבני כושרות 17/05/20 00:53 כג באייר התשפ

שאלה

שבוע מבורך

אני חושב ששאלתי את השאלה בעבר פה אבל לא הבנתי כל כך את התשובה לבורייה ומנסה שוב ברשותכם????

עבדכם הנאמן שומר כשרות ברוך השם .ונוסע לחו"ל לעיתים ... ברצוני ליישר קוו אחת ולתמיד אחרי חודשים של חיפוש תשובה בנושא ללא הצלחה

האם ניתן לשתות מים רגילים בבקבוק סגור ללא חשש בחו"ל?

שאלה שניה קפה.....מדובר על קפה שחור בלבד ואספרסו ללא חלב....מותר במלון למשל לגשת למכונת קפה שאין בה מרק ולקנות קפה שחור או אספרסו?

בבית קפה רגיל בחו"ל אפשר להיכנס ולשתות קפה שחור/אספרסו ללא חשש? במידה ואין במקום כוסות חד פעמים אז באיזה כוסות אפשר להשתמש ללא חשש? זכוכית ? חרסינה? ברור לי שכפית ממתכת ולא חד פעמית היא לא באה בחשבון או שאני טועה? למרות שאני שותה ללא סוכר..

תודה רבה מראש שבעזרת השם אקבל תשובה ממצא ..ושאלה יהיו הבעיות שלנו בחיים ...קפה

יישר כוח

תשובה

שלום וברכה

מים אינם צריכים כשרות. בארצות שאינן מפותחות עלולים להיות במים תולעים ולכן יש לסנן אותם קודם לכן (גם בעיר ניויורק יש בעיה זו).

קפה שחור הוא כשר, ואין בכך כל בעיה. לגבי מכונת קפה - אם היא מכילה רק קפה פולים אז אין בעיה. אבל אם מכינים באותה מכונה גם קפסולות בטעמים - המכונה צריכה הכשרה לפני השימוש.

בבתי קפה - יש להשתדל בכוסות חד פעמיות, או לכל הפחות בכוסות שמשמשות לקפה בלבד. יש לציין שיש מן הפוסקים שאסרו לשתות במסעדות ובתי קפה ללא תעודת כשרות מחמת מראית עין.

בברכה

יצחק דביר