מה זה בית יד במומי הכהן

הרב חנן שוקרון הרב חנן שוקרון 12/09/19 15:35 יב באלול התשעט

שאלה

ב"ה

לכיפה

שלום כבוד הרב חנן שוקרון.

מה הכוונה להבית יד

ויקרא פרק כא כא

כָּל-אִישׁ אֲשֶׁר-בּוֹ מוּם מִזֶּרַע אַהֲרן הַכּהֵן לֹא יִגַּשׁ לְהַקְרִיב אֶת-אִשֵּׁי ה' מוּם בּוֹ אֵת לֶחֶם אֱ-לֹהָיו לֹא יִגַּשׁ לְהַקְרִיב:

תורה תמימה

מזרע אהרן - הכילון והלפתן והמקבן ושראשו שקוע ושקיפס ובעלי החטוטרת פסולין, דאמר קרא כל איש אשר בו מום מזרע אהרן, איש ששוה בזרעו של אהרן

הסבר תורה תמימה

והמקבן הוא שראשו דומה למקבת שפדחתו מצחו בולט לפניו וכן ערפו בולט ביותר לאחוריו כמקבת שבולט מכאן ומכאן להבית יד) .

תודה ממשה

תשובה

שלום משה,

הכוונה היא שזה כמו מקבת, הכוונה לפטיש מלחמה, שבו הברזל בולט מהקת.

בית יד פירושו מקום אחיזת היד. במקרה שלנו - הקת. העץ של הפטיש.

ברכה והצלחה!