הייתי בחרדות

הרב גלעד שטראוס הרב גלעד שטראוס 29/03/20 10:32 ד בניסן התשפ

שאלה

שלום הרב,

שנסא חקרו והגיעו למצב שאסטרואיד יעבור ליד כדור הארץ ויש סיכוי גם שיפגע בו

האסטרואיד גדול מדי כדי לשטח את הארץ

לפני כמה חודשים הייתי בחרדות על סוף העולם, אחרית הימים, 6000 שנה לעולם ועוד

אני צריך משהו שירגיע אותי

רציתי לדעת האם יכול להיווצר מצב שכזה?

תודה וערב טוב

תשובה

בס"ד

שלום רב,

אני לא מבין גדול במדע. אבל אני לומד אמונה.

ד' הטוב אוהב את עמ"י, את כל בני האדם ואת כל הבריות, כל יושבי תבל.

זה לא אומר שתמיד הכל וורוד ונעים, הכל קל ופשוט.

אבל זה אומר שהכל לטובה! כך למדנו מרבותינו הקדושים, בראשם רבי עקיבא.

אני מכיר סגולה עתיקה ובדוקה להתמודד עם פחד מפני אסונות:

כל פעם שאתה קורא או שומע משהו שמכניס אותך לחרדות, תקח כוס מים, או כוס מיץ (אפשר גם כוסית ליקר) תחזיק ביד ימין ותברך בכוונה עמוקה: 'ברוך אתה ד', אלוקינו מלך העולם שהכל נהיה בדברו'.

תתרכז בשלשת המילים האחרונות: 'שהכל נהיה בדברו'.

ככל שתוכל להיות בטוח במילים אלו באופן עמוק יותר ושלם יותר, ככל שתזכור שבאמת הכל, הכל הכל, גם הקורונה, גם האסטרואידים, הכל נהיה רק בדברו של ריבון עולם. תדע שהכל רק לטובה.

גם אם עכשיו יש קושי, אפילו סבל ודאגה, הכל רק לטובה.

זה הדבר הכי מרגיע שאני אומר לעצמי, כאן אני משתף אותך, ומתפלל שתצליח להרגיע את עצמך.

ואל תשכח להגיד: 'לחיים' !!! (בלגימה השניה)