למה נרצחו 400 נביאי הבעל ולא הוגלו ע"י אליהו, האם זה לא נוגד את "לא תרצח"

הרב חנן שוקרון הרב חנן שוקרון 05/06/18 19:55 כב בסיון התשעח

שאלה

כבוד הרב,

שלום וברכה

למה נרצחו 400 נביאי הבעל ולא הוגלו ע"י אליהו, האם זה לא נוגד את "לא תרצח"

בנוסף למה באופן כללי יש גישה של רצח במקום הגלייה שלא במלחמות מול עמים אחרים

תודה

תשובה

לשואל שלום,

ביהדות, למעשים שונים יש עונשים שונים.

העונש על נבואה בשם עבודה זרה הוא עונש מוות.

אמנם אצל אליהו לא התקיימו כל התנאים להריגתם (דיון בבית הדין, עדות, התראה ועוד),

אך זה היה העיקרון, ומסתבר שנהרגו על פי צו השעה של הוראת הנביא, שתואמת את רוח התורה.

ואכן, כשהמעשה לא כל כך חמור, אנו רואים שבמלחמות אחרות בני ישראל הגלו או הבריחו את העם היושב בעיר ולא הרגו ללא סיבה.

שבוע טוב.