ללמוד תורה

חדשות כיפה רבני מכון התורה והארץ 17/02/20 14:52 כב בשבט התשפ

שאלה

שלום לכבוד הרב

רציתי להבין פעם אחת ולתמיד מה אומר המושג ללמוד תורה ובנוסף להבין סופית מזה קביעת עיתים לתורה

מה נכלל ונחשב למושג לימוד תורה ? הצלחתי למצוא רב וללמוד איתו פעם אחת בשבוע גמרא ופעם אחת ליקוטי אמרים . אז אם אני לומד איתו חסידות זה גם נחשב לימוד תורה? אם אני קורא בשער הימים חובות הלבבות וכל מיני פירושים של רבנים כמו הרבי מילובביץ ורבי נחמן זה נחשב ללימוד תורה? ולגבי עיתים לתורה הצלחתי למצוא ברוך השם חברותא עם רב לפעמיים בשבוע פעם גמרא ופעם חסידות בשאר הימים אין אפשרות לפנות עם הרב ואיתי זמן ולכן אני קורא חובת החבבות ופירושי פרקי אבות למינהן של הרבי ורבנו זה נחשב גם קביעת עיתים אם אני מקפיד כל יום ללמוד משהו?

ועלונים שמחלקים בבית הכנסת בשבתות על פרשת השבוע של מיטב רבני עמנו אני לוקח לעבודה זה נחשב לימוד תורה ?

אשמח לבירור וסדר בראשי

תודה

תשובה

בס"ד

שלום וברכה

כל מה שהזכרת כלול בדברי תורה. כל חיבור העוסק בתורה שבכתב או בעל פה הוא כלול בדברי תורה. תורה נביאים כתובים, משנה תלמוד וכל ספרי המוסר והיראה כלולים בדברי תורה. השאלה איננה האם זה דברי תורה אלא מה סדר הלימוד, דהיינו כיצד ומה על כך יהודי ללמוד. לכן זו שאלה אישית. תחילה אדם צריך בודאי לדעת את החומש ולאחר מכן משנה ותלמוד וספרי הלכה, אמונה ומוסר. התורה היא בלולה מהכל. לכן אם אתה רק בתחילת הדרך, או שיש לך רק מעט זמן, עליך להתעסק יותר בלימוד חמשה חומשי תורה, וספרי הלכה (כדי לדעת מה לעשות). אם יש יותר זמן יש להוסיף בתלמוד, לאחר מכן להוסיף כוזרי, חובת הלבבות ועוד ספרי מוסר ויראה. ובהם גם ספרי חסידות, שכולם מביאים את האדם לשלמות. אבל בודאי שתחילת הלימוד (בגיל מבוגר) צריך להיות מדורג.

בהצלחה

יהודה הלוי עמיחי

מכון התורה והארץ