ללא נושא

חדשות כיפה מכון שלזינגר 18/07/07 22:12 ג באב התשסז

שאלה

שתי שאלות יש לי, קצת מוזרות, אבל אשמח לתשובות.

א) טומטום, שאין לו כלום, מאיפה הוא עושה "קטנים"?

ב) אנדרוגינוס, שיש לו גם של זכר וגם של נקבה, האם הוא יכול להכניס את עצמו להריון? ואם כן מה דינו של הילד?

תשובה

א. טומטום איננו מי "שאין לו כלום" אלא הוא ילוד אישה שאברי המין החיצוניים שלו מכוסים ומוסתרים. בכיסוי קיים נקב דרכו מופרש השתן החוצה.

מצב זה כיום נדיר ביותר, ואני זוכר לפני שנים אחדות תיאור של מקרה דומה בבטאון "הרפואה" של ההסתדרות הרפואית הישראלית.

ב. אנדרוגינוס לא יכול להכניס עצמו להריון.

ג. מאחר והנושא קצת יותר מורכב, אני ממליץ שתעיינו באנציקלופדיה ההלכתית-רפואית (מהדורה חדשה) בערך אנדרוגינוס http://www.medethics.org.il/articles/tora/subject13.asp.

השאלה נענתה ע"י: הרב ד"ר מרדכי הלפרין