ללא נושא

חדשות כיפה הרב שמואל וינגרטן 19/01/10 23:05 ד בשבט התשע

שאלה

שלום כבוד הרב.

רציתי לשאול מה דעת התורה בנוגע לטיפול פסיכולוגי שתפקידה לטפל בחרדות ופחדים.. האם עליי לבטוח בה' באמונה שהכל בסדר ושלאיקרה כלום או לבטוח בטיפול.כי אומרים שאם יש דופי בנפש אז האמונה לקויה כי הכל מאת ה' יתברך.

אני אשמח לקבלת מענה במהרה.

תשובה

שלום.
פסיכולוג הוא רופא לכל דבר.חז"ל למדו מהפסוק "ורפא ירפא" שמכאן יש רשות לרופא לרפא אך לסמוך על הקב"ה ולהתפלל שיתן בו את הדעת לטפל בצורה נכונה במטופל. כך גם בטיפול נפשי. אין הבדל. ההשתדלות שלנו וחלק מהביטחון שלנו בה' היא ההליכה לפסיכולוג ולהוסיף תפילה לה' יתברך שיצליח בטיפולו.
בהצלחה!