ללא נושא

חדשות כיפה הרב משה ביגל 07/05/10 15:33 כג באייר התשע

שאלה

אפשר להפעיל מדיח לפני כניסת שבת ושהוא ימשיך מעצמו ללא יד אדם לאחר כניסת שבת וימתין לסגירה במוצאי שבת ?

תשובה

מותר להפעיל בערב שבת כל מכשיר שימשיך את פעולתו בשבת מעצמו. כמו שאנו עושים עם כל מכשירי החשמל שבביתנו. (מקרר, פלטה, תאורה וכדו')
לגבי מכשירים שמשמיעים רעש חזק שנשמע למרחקים יש אוסרים הפעלה לפני שבת בגלל חשש הדומה למראית עין שמא יחשבו שהוא הפעיל מכשיר בשבת. כיום שלכל המכשירים יש טיימר ואפשר להפעילם לפני שבת ושימשיכו לפעול בשבת מותר לכל הדעות גם מכשירים מרעישים כדוגמת מכונת כביסה, מדיח כלים ומזגן (שמרעיש הרבה יותר ממכונת כביסה ומדיח ובכל זאת התירו).

בברכת העם התורה והארץ
מ. ביגל הרב המקומי – מיתר