לאחרונה מתרחק מהדת נאנק לעזרה

הרב גלעד שטראוס הרב גלעד שטראוס 28/06/20 08:39 ו בתמוז התשפ

שאלה

כבוד הרב שלום.

לאחרונה אני מתרחק מהדת ועושה חטאים

זרע לבטלה נוסע בשבת ניסיונות שהייתי עומד בפניהם לפני וכרגע פשוט לא מתליח

אלוהים נותן לי כל כך הרבה טוב

מחייה את ההורים שלי

אוכל מים הכל הוא נותן לי

איך אני חתיכת כפוי טובה מסריח מסוגל להתנהג ככה ?

אני לא יודע מה לעשות.

דם שאני מניח תפילין אני לא מרגיש שזה מכל הלב ושאני שלם עם זה.

הייתה לי תקופה נורא קשה בחיים שלי וראיתי את יד אלוהים בדבר וניצלתי, וזה גרם להתחזקות

לא נסעתי בשבת לא אכלתי לא במקומות שלא סוגרים בשבת שמרתי ברית(כמה שהצלחתי )

אבל עכשיו? אני כאחד הכופרים והגויים

אם היה אפשרי לוותר על החיים כדי לא לעמוד יותר בניסיונות ולבוא לידי חשבון על החטאים שלי הייתי עושה זאת, כי אינני מסוגל יותר אני בוכה כל הזמן שאני רחוק מהקדוש ברוך הוא

וקשה לי כל כך שאני כאחד הגויים .

אני מחמיר כם עצמי מאוד אני יודע, אבל אחרי כל הדברים הטובים שהוא נתן לי אני מתנהג ככה זה כמו לירוק לו בפרצוף חלילה

לא מצליח לעמוד בניסיונות

מתחנן לעזרה

שאמונתי באלוהים תחזור ואוכל לעמוד בניסיונות שוב מתחנן לעצה מיודע דבר .

השם יזכה אותך באמונה שלמה , תודה רבה.

תשובה

בס"ד

שלום רב,

לאדם יש גוף ויש נשמה. בגוף שלך אתה רחוק מד' - זה נכון. אבל התגובה שלך מעידה שבתוכך אתה קרוב מאוד אל ד', אתה במדרגה של צדיק. מי שמעיד על עצמו: "אני בוכה כל הזמן שאני רחוק מהקדוש ברוך הוא" - מעיד על פנימיות של צדיק.

אתה מתאר באופן מדויק את הקושי שלך: "לא מצליח לעמוד בניסיונות" - כוח הרצון שלך נחלש. אתה לא מצליח לשמור על הגוף שלך שיתנהג לפי הרצון הפנימי שלך.

זו בעיה אמתית, אבל אסור לתת לקושי הזה להרחיק אותך. החטאים שלך גורמים לך להתייאש מעצמך. אתה לא אוהב את עצמך ולא מאמין בעצמך. אתה כועס על עצמך. כל הרגשות השליליים הללו מרחיקים אותך מד'. ההתרחקות הזאת, הכעס והיאוש, מחלישים אותך וגורמים לכך שאתה לא עומד בפיתויים של היצר. כך נוצר מעגל של נפילות:

חטא - אכזבה מעצמך - כעס על עצמך - התרחקות מד' - יאוש - חולשה - ומכאן חוזר מעגל נוסף של

חטא - אכזבה - כעס על עצמך - התרחקות מד' - יאוש - חולשה...

כדי לעצור מעגל זה, אתה צריך להיאחז בנשמה, בפנימיות שלך. לזכור שבתוכך אתה אוהב את ד'. הקשר עם ד' חשוב ויקר לך. כל החטאים שלך הם רק בגלל חולשה זמנית. אתה עוד תתחזק ותתגבר עליהם. עליך להתמקד בפנימיות שלך. משם לשאוב כוח לעמוד בפיתויים. להתחזק ולגדול.

חשוב גם להתפלל על עצמך. חשוב למצוא סביבה שתחזק אותך: ללמוד בשיעורים עם אנשים רציניים ועם רבנים טובים. כל התנאים הללו יסייעו לך להתחזק ולהתגבר על הקשיים בעזרת ד'!