שאלה
שלום,
ברשותי כלי פורצלן שנעשה בו שימוש עד כה למאכלים חלביים קרים.
בטעות מזגנו לתוכו תבשיל עוף חם.
תבשיל מוקפץ ירקות עם חזה עוף.
נמזג מווק חם באמצעות תרווד לכלי הפורצלן.
אביו של בעלי אשכנזי הנוהג מנהגי ספרד.
מה דין הכלי והתבשיל?
תודה רבה.
אהבתם? עוד תכנים בלעדיים באפליקציה של כיפה. הורידו עכשיו
תשובה
שלום וברכה
למנהג בני ספרד אם התרווד שהה רק מעט זמן בכלי החם - הוא נחשב לכלי שני
ובמקרה כזה הפורצלן אינו נאסר, מפני שהעוף שהונח עליו הוא רק 'עירוי מכלי שני' שאינו אוסר.
בברכה
יצחק דביר