י"ג מידות בסוף של תהילים

חדשות כיפה רבני מכון התורה והארץ 25/08/19 13:20 כד באב התשעט

שאלה

שלום

יש בסוף של תהילים י"ג מידות ממש בסוף שמסיימים לקרוא ספר או חלק מתהילים. האם מותר להגיד אותם לבד ואם כן אז איך? כי שמעתי שאסור להגיד י"ג מידות לבד, או אומרים בהטעמה? מזאת אומרת בהטעמה? כמו בבית כנסת ביום כיפורים שהחזן אומר?

מתי מותר ואיך אפשר להגיד יג מידות, בציבור, בבית כנסת?

תודה מראש

מחכה לתשובה

תשובה

בס"ד

שלום וברכה

אומרים יג מדות רק בצבור.

היו שהקלו לקרוא את יג מדות כקורא בתורה, לפי הטעמים, ואז זה לא יג מדות.

בני אשכנז ברובם לא מקילים כך, וכשאין עשרה לא אומרים יג מדות.

בברכת התורה והארץ

יהודה הלוי עמיחי

מכון התורה והארץ