יחסי אישות בהריון

חדשות כיפה הרב אבירם חריב 11/02/20 18:18 טז בשבט התשפ

שאלה

שלום כבוד הרב,

אישתי בשבוע 12 להריון לצערנו בעקבות דימומים חוזרים ונשנים נמנע מאיתנו לקיים יחסי אישות. השאלה שלי היא האם יהיה אפשר לקיים יחסי מין אורליים ולפלוט בפה של אשתי בהסכמתה כמובן כדי להמנע בשפיכת זרע לבטלה.

תודה מראש

תשובה

בס"ד

ראשית בשעה טובה ,

איני יודע מה טיבם של דימומים אלו, ולכן אם הם בוודאות אוסרים אזי אתם אסורים במגע !

במידה ולא אזי התשובה שלי רלוונטית כעת .

( מציע תמיד להיות אתם בקשר עם מורה הוראה בנושא טהרת המשפחה , המון פעמים נוצרות חומרות מחוסר ידיעה )

ככלל ביחסי אישות :

יחסים אוראליים באקראי ( שלא באופן קבוע ) מותרים , כמובן בהסכמה ובאופן מכבד.

אני מדגיש : אסור לקיים יחסי אישות מעין אלו על מנת למנוע הריון . הדבר מותר רק כחלק מיחסי אישות בין איש לאשתו בזמן שהיא מותרת.

אין צורך הלכתי לפלוט דווקא בפיה של בת הזוג . ( ביאה דרך איברים אינה מחייבת פליטה בתוך גוף האישה ).

אני מברך אתכם לידיים מלאות בס"ד .

יום טוב