יום כיפור והריון

הרב צבי יניר הרב צבי יניר 07/10/19 09:11 ח בתשרי התשפ

שאלה

אשתי בשבוע 22 להריון רביעי עם היפראמזיס (בחילות והקאות יתר לאורך כל היממה ולאורך כל ההריון, צניחה מהירה במשקל הגוף, וכו'). חל שיפור במצב לאחרונה אך עדיין נוטלת תרופות נגד בחילות/הקאות. כשהיא לא אוכלת/שותה מספיק, ההקאות מחמירות בקצב מהיר ויכולה להדרדר לצורך בעירוי נוזלים וסיכון העובר, המלצת רופאת הנשים המטפלת היא- שלכל הפחות יש להקפיד על שתיה מספקת באופן שוטף.

מה ניתן לעשות עבור יום הכיפורים הקרב ובא?

תודה רבה,

תשובה

לשתות פחות מכשיעור מרגע תחילת הצום כל 9 דקות לשתות מעט פחות ממלוא לוגמה של רעייתך

כיצד מודדים מלא לוגמהשלה? ממלאים את הפה עד הסוף במים שופכים לכלי ומשם לבקבוק של תינוק כי לראות את הכמות בסמ"ק. חצי מהכמות זה מלוא לוגמה. טיפה פחות מזה כל 9 דקות. כדאי למצוא כוסית שהיא בכמות כזו (כדי לא להיכנס לבעיה של מדידה ביום כיפור) שהיא פחות ממלוא לוגמך ולשתות ממנה, עדיף מימי פירות טבעיים ולא סתם מים