יג מידות הרחמים

הרב ברוך אפרתי הרב ברוך אפרתי 28/07/20 15:53 ז באב התשפ

שאלה

שלום כבוד הרב!

בספר 'הלכה ברורה' לרב דוד יוסף שליט"א (בנו של הגר"ע יוסף זצ"ל) (חלק ז', עמ' י'): "כשאומר ה' ה' יש לכפוף קומתו קצת בשחיה"

לעומתו, בבן איש חי (כי תשא אות י') כתוב: "בשעה שאומר "ויעבור" ישחה מעט, ויזקוף בשם, כשאומר "ה' ה' אל רחום וחנון". לענ"ד הם חולקים, נכון?

אני נוהג לפי הרב עובדיה. אולם: אני, וכן המתפללים בבית הכנסת אליו אני הולך נוהגים לפי הבן איש חי: 'ויעבור' - ישחה מעט, כשיגיד שם ה' - יזקוף.

האם להמשיך לנהוג כך, או שמא יש לשנות המנהג מכיוון שאני נוהג לפי הרב עובדיה זצ"ל וצריך לנהוג כמותו בהכל?

תודה, וסליחה על האריכות!!

תשובה

שלום

בבן איש חי עצמו מופיע גם המנהג של שחיה בשמות השם.

אכן יש מנהגים שונים. תנהג כמנהג המקום בו אתה מתפלל.

כל טוב