טבילת כלים

חדשות כיפה הרב אבנר בן יוסף 03/05/20 22:05 ט באייר התשפ

שאלה

צנצנות של זכוכית שמשמשים בהם לשים למשל סוכר, קפה, פסתה וכו' צריכים טבילה ?

ואם מעיקר הדין צריכים יש איזה קולא ?

* נראה לי פעם שמעתי דבגלל שלא אוכלים ישר מהם אלא הם כלי אחסון מזון אפשר להקל, אבל לא בטוח ורציתי לדעת

תשובה

שלום וברכה,

לגבי כלים שמשתמשים בהם רק לאחסון מאכלים, ישנה מחלוקת בפוסקים האם צריך

להטבילם, או לא?

ולכן יש שלוש דעות בנידון - א. יש הסוברים שלא צריך להטבילם כלל.

ב. יש הסוברים שצריך להטבילם בברכה.

ג. יש הסוברים שמספק, צריך להטבילם ללא ברכה.

על כן לענ"ד, ראוי להטביל את הכלים הללו, ועל מנת לצאת מהספק להטבילם עם כלים אחרים, שבוודאי צריך להטבילם בברכה.

לגבי הדין בדיעבד, כפי שכתבתי ישנן דעות שפוטרות לחלוטין מטבילה כלים אלו, על כן רק כאשר אין לך ברירה אפשר לסמוך עליהן.

אך אם מתאפשר לך להטבילם, ראוי לעשות כפי שהצעתי, או לפחות להטבילם ללא ברכה.

ברכה והצלחה