חתונה

חדשות כיפה רבני מכון התורה והארץ 14/04/19 16:47 ט בניסן התשעט

שאלה

אני כהן , וחברתי הם גרה

איני מבין מדוע אסור לכהן וגרה להתחתן

הרי לכהן אסור להתחתן עם : גרושה, אלמנה, וזונה .

העניין הוא שהשליחו את דין זונה לבחורה שהתגיירה- הדבר היה נכון אם גדלה בין גויים

אך אין הדבר נכון אם היא גדלה עם רוב יהודי בארץ ישראל ונשמה אוויר יהודי!!

דבר זה מביא לכך שהמון אנשים מתחתנים לא כדת משה וישראל ! , ויוצר אץ ההפך המוחלט

דין גרה לא שווה לדין זונה , לפחות לא נכון בכל המקרים

ברצוני לשאול האם ישנם באמת הקלות

כי אחרת גם אני

ורבים כמוני פשוט יאבדו את ברית הנישואים היהודית בגלל איסור שקבעו שלא בהכרח נכון הוא.

תשובה

בס"ד

שלום וברכה

התורה היא נצחית ואיננה נתונה לסברות אנושיות. איננו יודעים את טעמי התורה (אלא א"כ זה נאמר במפורש). גם בתקופת בית ראשון ושני שחיו בארץ לא התחתנו גיורות עם כהנים, זו דרשת הפסוקים בתורה. על כן דין זה לא משתנה עם כל הקושי שיש בהפסד אהבה שבינכם, אבל למען עם סגולה וכוהני סגולה, שהם משרתי ד', ההפסד הפרטי הוא קשה אבל מועיל לעם ישראל. כמו כן לטובת המשפחה העתידית ראוי וחשוב לשמור על קדושת הבית כפי שהתורה וחכמינו צוו.

חג כשר ושמח

בברכת התורה והארץ

יהודה הלוי עמיחי

מכון התורה והארץ