חתונה ערכית בצל הקורונה

הרב יובל שרלו הרב יובל שרלו 14/08/20 09:25 כד באב התשפ

שאלה

לרב שלום,

בננו ב"ה מתחתן בעוד מספר שבועות.

מתווה החתונות בצל הקורונה כמובן שונה מאוד ממה שהיינו רגילים. אני בטוח שניתן לתכנן חתונה ערכית, תוך שמירת ההנחיות. מה שחסר בעיקר זה ריקודים וכמות מוזמנים. לאור העדר הריקודים ומספר מצומצם של מוזמנים, אני מחפש תוכן חליפי.

אשמח לעזרתו של הרב:

1. מקורות מזמן התלמוד על אופי ניהול החתונה. אני זוכר סוגיות הדנות בהכנות הרבות שהורי הזוג עסקו בשנה שקדמה לחתונה.

2. רעיונות מהרב על איך לצוק תוכן לחתונת קורונה.

במילים אחרות: לעשות לימונדה מהלימון.

תודה רבה

תשובה

שלום וברכה

איזו שאלה שמחה !

ראשית, תפילת הדרך וברכה לזוג המתחדש, הכורת ברית בעולמו.

אכן, בתחילת מסכת כתובות מדובר על הכנה אינטנסיבית של הסעודה. בגדול, עיקר החתונה בימי קדם הייתה הסעודה. הסעודה בתפישת עולמנו אינה רק האכלת המשתתפים, אלא הזדמנות של ממש. בקיצור נמרץ כתבתי על כך כאן בזיקים: https://www.facebook.com/groups/2339652999441117/permalink/4226973400709058/

מובא למטה.

אבל כדאי לקרוא את דברי הרב סולובייצי׳ק על הסעודה ממש לקראת סוף הספר ״ובקשתם משם״. אלו דברים נפלאים.

על הבסיס הזה יהיה נכון לבנות את החתונה שלכם.

פחות ריקודים – וצריך להיזהר, ולא לגרום נזק בריקודים.

יותר בניית החתונה קומות קומות בסעודה – פיוטים, דברים נוגעים שייאמרו, ממש מלמטה עד למעלה.

האם זה נראה לכם ?

כל טוב

*"כִּי עַם קָדוֹשׁ אַתָּה לַה' אֱלֹהֶיךָ בְּךָ בָּחַר ה' אֱלֹהֶיךָ לִהְיוֹת לוֹ לְעַם סְגֻלָּה מִכֹּל הָעַמִּים אֲשֶׁר עַל פְּנֵי הָאֲדָמָה. (דב' ז':ו) / הרב יובל שרלו*

כיצד אוכלים?

*בונים קומה אחר קומה*.

מתחילים *בדרך הארץ הטבעית*: "ואכלת ושבעת". מוטב שהדברים יהיו בריאים, כחלק ממצוות התורה על שמירת הגוף.

מעליה – *קומת ההלכה*. פרשת השבוע הקרובה עוסקת בחלק מדיני כשרות האוכל. גם באוכל חלבי, או טבעוני, יש הלכות רבות: מצוות התלויות בארץ, איסור חרקים ושרצים, וכדו'.

מעליה – *קומת הברכה הראשונה*. ההכרה כי כל השפע הזה בא מריבונו של עולם. הברכה היא המתירה את האוכל.

מעליה – *קומת הסעודה עצמה*. בעולם התורני הסעודה מהווה מצע: מצע לשמחה, מצע לתורה, מצע לשיח חברים, מצע לטיפוס לקומות גבוהות יותר.

מעליה – *קומת ברכת המזון*. קראנו אתמול בתורה "וּבֵרַכְתָּ אֶת ה' אֱלֹהֶיךָ עַל הָאָרֶץ הַטֹּבָה אֲשֶׁר נָתַן לָךְ". הברכה מתחילה במזון, אולם לא נעצרת בו. היא הודאה על המרחב כולו, על התורה והארץ; היא תחינה לגאולת ירושלים ובניינה וכדו'.

ומעליה – *קומת ההתכווננות*. וכל מעשיך יהיו לשם שמיים. איזו פרשה קטנה שכל גופי תורה תלויים בה – "בְּכׇל דְּרָכֶיךָ דָעֵהוּ".

*כך, פעולה כה פשוטה ובסיסית כמו האכילה יוצרת פירמידה שלמה של עולם משמעותי, רוחני ומיטיב*.

למצטרפים חדשים לזיק:

*• וואטסאפ:* https://chat.whatsapp.com/JvyKdlKHBAwGPcpAMrM4VX

*• טלגרם:* https://t.me/ziksherlo

*• פייסבוק:* https://www.facebook.com/groups/2339652999441117/

*בדף הפייסבוק מתקיים בית מדרש מסביב לזיקים. נשמח מאוד לדיון בדברים. הרב שרלו ישתתף בדיונים אלה כדי להרחיב את בית המדרש. ניתן להציע הצעות לזיק בנושאים שונים - בפייסבוק בקישור זה: https://www.facebook.com/groups/2339652999441117/permalink/2803342299738849/*