חלום

הרב אבנר פורת הרב אבנר פורת 24/02/20 15:06 כט בשבט התשפ

שאלה

בס״ד

כבוד הרב

בין שישי לשבת חלמתי חלום שבו אני ואחותי הגדולה יוצאות מבית סבתי עם סלסלה של מלפפונים ואיך שאנחנו יוצאת אנחנו רואות את הגב של בן משפחתי והכלב שלו (בן משפחתי כבר הרבה זמן לא מסכים לדבר עם אף בן משפחה בגלל סכסוך שהיה בינו לבין בן משפחה אחר) אני ואחותי מאכילות את הכלב ואז הבן דוד מסתובב ובעצם אני לא רואה את הפנים שלי אני רואה את פניו של חבר טוב של אבי שנפטר לפני פחות מחודש והייתי מאוד קשורה אליו אנחנו ממשיכות להאכיל את הכלב ופתאום אני קמה ומסתובבת לי בין הרגליים חולדה ואז בורחת אני זורקת עליה אבנים מהחצר והנפטר אומר לי למה את זורקת עליה אבנים כאלה תזרקי עליה חלוקי נחל לאחר מכן אני ממשיכה לזרוק ובאים אליי זוג דתיים האישה בכיסוי ראש בהריון ובעלה מדבר איתי ואומר לי ראית חולה אוי ואבוי אם היא תגיע לאילת זה מסוכן

וכך נגמר החלום וקמתי האם יש בו מסר כלשהו??

תשובה

שלום

באופן כללי מקובל היום לומר שהחלומות שלנו הם לא סימנים מלמעלה, אלא תוצאה של מחשבות ותת הכרה שיוצאים החוצה בחלום.

נפש האדם היא דבר כל כך מורכב ועמוק, שקשה מאוד לדעת מאיזה חוויות ומחשבות מהעבר הקרוב או הרחוק החלומות וכל פרטיהם נובעים. הרבה פעמים כוח הדמיון מרכיב בחלום דברים שונים מהקשרים שונים. ודאי שדבר כך כשמדבר בבן משפחה שנותק איתו הקשר ובאדם קרוב שנפטר.

חלומות שווא ידברו.

אם אדם קם מוטרד מחלום, יש בהחלט מקום לעשות הטבת חלום כפי שמופיע בחלק מהסידורים, וכמובן טוב מאוד גם לתת צדקה.

אין לך מה לדאוג.

כל טוב