חלום על חלות לשבת

הרב חנן שוקרון הרב חנן שוקרון 03/06/20 16:11 יא בסיון התשפ

שאלה

היי חלמתי שאני מבקשת להזמין 100 יחידות של חלה לשבת

מה זה אומר?

תשובה

לשואלת שלום

אמרו חכמים שמשמעות החלומות הולכת אחר הפתרון, ולכן מומלץ לבוא לרב או לאחד מאוהביו של האדם כדי שיפתור לטובה, ונלך בדרך זו שהורונו רבותינו.

(מקור: בבלי ברכות דף נה)

המספר מאה מבטא שלמות, מילוי מקסימלי. חלות לשבת זה פאר השבת, "למבצע על ריפתא", עונג השבת בפשט ובסוד.

אפשר לומר שהחלום שלך מבטא את הכמיהה והרצון שלך לענג את השבת ולכבד אותה באופן המושלם ביותר.

המשיכי בדרכך זו, ותקויים בך ברכת הנביא ישעיה: "אִם תָּשִׁיב מִשַּׁבָּת רַגְלֶךָ עֲשׂוֹת חֲפָצֶיךָ בְּיוֹם קָדְשִׁי וְקָרָאתָ לַשַּׁבָּת עֹנֶג לִקְדוֹשׁ ה' מְכֻבָּד וְכִבַּדְתּוֹ מֵעֲשׂוֹת דְּרָכֶיךָ מִמְּצוֹא חֶפְצְךָ וְדַבֵּר דָּבָר: אָז תִּתְעַנַּג עַל ה' וְהִרְכַּבְתִּיךָ עַל בָּמֳתֵי אָרֶץ וְהַאֲכַלְתִּיךָ נַחֲלַת יַעֲקֹב אָבִיךָ כִּי פִּי ה' דִּבֵּר". אמן.