חיים עם גוי

חדשות כיפה רבני מכון התורה והארץ 09/08/20 18:49 יט באב התשפ

שאלה

שלום כבוד הרב!

אני בחורה שומרת תורה ומצוות ולצערי, החיים הובילו לכך שיש לי קשר עם גוי אוהב ישראל.

הוא מבחינתו מוכן להתגייר, אך כידוע לי הגיור אינו יחשב כי יעשה עבור אהבת אדם בנוסף לאהבת התורה והיהדות. אני יודעת טוב שהמצב שאליו נקלעתי הוא מסובך ואף אסור וזה ניסיון עבורי. ומלכתחילה הייתי צריכה להקפיד יותר בנושא שיחה בטלה עם גבר ועוד גוי.

אך בכל זאת, האם, לפי ההלכה, הגיור אפשרי? האם ישנה דרך שבה נוכל חיות יחד?

אשמח למענה

תודה רבה

תשובה

בס"ד

שלום וברכה

אמנם המצב מסובך ומורכב, אבל לפעמים מתוך מצבים מורכבים מתגלים דברים טובים וחזקים. השאלה איך מתייחסים לסבוכים.

בדבר שאלתך בודאי שאפשר להתגייר אפילו אם זה מגיע מתוך אהבת איש ואשה, אבל אם הוא יפנים את נושא עם ישראל ומעלתו ואת תלכי עמו צעד צעד, מתון מתון, שהדברים יהיו ברורים מה בין ישראל לעמים, לדעת את ד', ושניכם תעברו לשמור אורח חיים יהודי אמיתי, כולל קיום מצוות, אפשר יהיה להקים בית נאמן בישראל. הכל תלוי בהחלטה שלכם ביחד, האם אתם מוכנים לשנות את הדרך ולפנות לדרך חדשה.

בברכת התורה והארץ

יהודה הלוי עמיחי

מכון התורה והארץ