חזרה בתשובה

חדשות כיפה רבני מכון התורה והארץ 24/02/20 18:01 כט בשבט התשפ

שאלה

שלום כבוד הרב,

מאז הבר מצווה התחלתי להתקרב לדת-

לשמור שבת, להקפיד על כשרות, ללכת לבית כנסת...

לפני מספר ימים התחלתי לחבוש כיפה, אמא שלי קיבלה את זה בסדר אבא שלי פחות, וההעיה היא שבבית ספר כולם מוצרים עליי ומעיפים לי את הכיפה..

(אני לומד בבית ספר חילוני)

אני ממש לא יודע מה לעשות...

האם מותר לא ללכת לבית ספר עם כיפה?

תשובה

בס"ד

שלום וברכה

אשריך ואשרי חלקך

נושא הכיפה הוא מנהג חשוב בישראל, אבל איננו דין, אלא בבית כנסת ותפילה. היום הכיפה הפכה להיות סמל לשמירת מצוות, אבל בודאי שהיא כלולה במנהג טוב וחשוב מאד.

כל שינוי צריך לעשות באיטיות, ועל כן כדאי שתלך לכתה עם כפה, לפני בית הספר תוריד ותשים בכיס. בזמן אכילה שתיה ברכות, למוד דברי תורה או תפילות - תשים את הכיפה. וכך לאט לאט יתרגלו שאתה הולך עם כיפה ולא יבוא להכעיס או להציק.

ציער אותי לשמוע שיש אנשים שלא מסוגלים להכיל את השינוי אצל האחר, אבל כדאי שתקבל זאת כנסיון של הקב"ה לראות האם את ה יכול לעמוד בכך. וחכמים אומרים שהקב"ה מנסה רק מי שיכול לעמוד בנסיון.

בברכת התורה והארץ

יהודה הלוי עמיחי

מכון התורה והארץ