חזרה בתשובה

חדשות כיפה רבני מכון התורה והארץ 19/08/18 12:26 ח באלול התשעח

שאלה

בס״ד

שלום כבוד הרב,

כל חיי חייתי בשקר כאשר הייתי אטאיסט, משפחתי וחבריי הם אנשים חילוניים גמורים זאת אומרת לא שומרים תורה ומצוות עשו בר מצווה ברית מילה וזהו כך גם הורי חילוניים רק אני מבין כל סביבתי בחצי השנה האחרונה הרגשתי קירבה ואני רוצה נורא להתחזק אך הוריי לא בעניין הזה בכלל (התקיימו כמה שיחות בנושא וזה לא נגמר טוב) כאשר הורי לא בבית אני מניח תפילין שם כיפה וכו׳ וכאשר אני הולך לישון אני נשאר עד מאוחר שהורי ירדמו לוקח ספר תורה וקורא קריאת שמע שעל המטה. מה עליי לעשות עוד בשביל יותר להתקרב וכאשר ימלאו לי 18 אז אוכל אני חושב לחזור בתשובה שלמה אך מה עליי לעשות בנתיים?

תודה רבה.

תשובה

בס"ד

שלום וברכת ד'

ואהבת לרעך כמוך זה כלל גדול בתורה, חזק בודאי את הנושא של בין אדם לחברו. לגמול חסד ועזרה לזולת.

כמו כן אפשר להתקדם בשמירת צניעות וראיות אסורות.

וכל מה שאפשר להוסיף בקריאת דברי קודש, חומש תנ"ך, להכיר את התנ"ך כולו, ולאחר מכן תצליח אי"ה להתקדם.

בברכת התורה והארץ

יהודה הלוי עמיחי

מכון התורה והארץ