חובות

הרב אבנר פורת הרב אבנר פורת 07/06/18 10:54 כד בסיון התשעח

שאלה

שלום כבוד הרב.

אני יש לי חובות בכמה בנקים וגופים פרטים

וזה נורא מטריד לי את שלות הנפש

קיבלתי הצעה על הלואה אחת גדולה בתנאים נוחים לכאורה

האם זה צעד נכון לעשות

מה כן כדאי ומומלץ ?

אשמח לשמוע את חוות דעת הרב

תודה רבה

תשובה

שלום

באופן כללי כדאי כמובן להימנע מהלוואות ומחובות, זה יכול לגרור למקומות לא פשוטים. אלא אם כן מדובר במשהו כדאי מבחינה כלכלית ומאוד מחושב, כמו למשל משכנתא.

לגבי לקיחת הלוואה אחרת זה תלוי בשני דברים -

א. שעל ההלוואה החדשה תשלם פחות מההלוואות הקיימות. כי אם תשלם בסוף יותר, אז מה הרווחת.

ב. שאתה בטוח שאתה מסוגל לעמוד בתנאי ההחזר של ההלוואה החדשה, ולא שזה ייצור בעיה חדשה.

באופן כללי, חוב לא פותרים על ידי הלוואה חדשה, אלא על ידי התייעלות כלכלית, כלומר הקטנת הוצאות והגדלת הכנסות.

אפשר לקבל מידע ולהעזר על ידי ארגונים חשובים כמו 'פעמונים' ו'מקימי'.

בהצלחה רבה