חגים לפני ואחרי הגיור

חדשות כיפה הרב דוד לוי 13/02/20 13:06 יח בשבט התשפ

שאלה

היי אני בקרוב אתגייר ובנתיים אני רציתי לדעת אם מותר לי להתארח בחג פסח ואם יצא לי לחפש את האפיקומן כל השנים האלה זה היה אסור? ומה יקרה אם כל הפעמים אחרי הגיור והאם מותר לי אחרי הגיור לחגוג פסח ? ואני מתכוון לכל החגים לפני ואחרי הגיור

תשובה

שלום לך,

1. באופן כללי מותר לך לחגוג חגים. לא כל דבר מותר לעשות.

לגבי פסח - אינך יכול להקריב קרבן פסח.

2. לחפש את האפיקומן - זה מנהג גרוע. לא מטמינים את האפיקומן כדי שיחפשו אותו.

לפי השו"ע אסור לגנוב גם לא לצורך משחק וגם לא בידיעת מי שממנו גונבים - כך שמנהג זה פסול ואין לנהוג בו. איסור הגניבה הוא גם על יהודים וגם על בני האדם שאינם יהודים , כך שזה לא קשור לגיור.

בברכה ובהצלחה

דוד לוי