זרע לבטלה

הרב הלל מרצבך הרב הלל מרצבך 18/07/18 00:25 ו באב התשעח

שאלה

האם יש תנאי מסוים שבו כן ניתן לפלוט זרע במידה ואני רווק, שהרי ברפואה נאמר כי לא בריא לא לפלוט כלל.

תשובה

שלום וברכה,

אתה שואל שאלה חשובה וטובה.

הכלל כפי שהזכרת הוא שאסור על פי ההלכה להוציא זרע לבטלה.

מבחינה ביולוגית גוף האדם מייצר תאי זרע. כשגבר מגיע לייצור רב של תאי זרע, הרבה פעמים נפלט זרע מעצמו בלילה. זה נקרא אצל רבותנו "מקרה לילה".

אם "מקרה לילה" הגיע שלא מתוך הרהורי עבירה, אין בכך איסור.

בעיות רפואיות יכולות להיגרם כשיש איזו סתימה בצינורות הזרע חלילה מכל מיני סיבות, או כשהגוף מפסיק לייצר תאי זרע מסיבה כלשהי. אך אין זה מתיר בשום אופן להוציא זרע לכתחילה סתם ככה.

בהצלחה רבה בשמירת קדושת הברית.

וגם אם חלילה נכשלת בעניין זה, אנו מאמינים שתמיד אפשר לתקן ולשוב בתשובה.