זרע לבטלה (לא) בכוונה

חדשות כיפה רבני מכון התורה והארץ 22/05/20 10:13 כח באייר התשפ

שאלה

שלום! אני מתנצל מראש על השאלה.

התחילה לי בשנה האחרונה תופעה מזעזעת שאני מוציא זרע לבטלה לא במצב של שינה,

ולא במצב של עירנות.

אפרט: קורה לי בלי סוף שאני מתעורר באמצע הלילה ומתחיל לעשות דברים שאין רוח התורה

נוחה עמהם (בלשון המעטה מאוד) וזה מביא ברוב המוחלט של המקרים להוצאת זרע לבטלה.

יש לציין שאני לא מהרהר בכוונה מחשבות לא צנועות ביום, לא רואה דברים לא צנועים, וקל וחומר שלא מוציא זרע לבטלה.

אין לי מושג מה מביא אותי לדבר הזה. ניסיתי לחשוב שאבא שלי נמצא בחדר כדי שאני אתבייש,

אבל גיליתי שבלילה אני לא חושב... (ואם אבא שלי לא עזר, אז מה הסיכוי שאם אחשוב על משהו פחות

מוחשי כמו הקדוש ברוך הוא זה יעזור...)

אני נעשה ממוקד רק אחרי איזה רבע שעה (גם בבוקר לפני התפילה)

אבל ברוב המקרים לא ניתן להשיב את הנזק שכבר נעשה.

אני לא יודע מה לעשות!!! מה אני יכול לעשות כדי להפסיק עם הדבר המגונה הזה שאני בכלל לא רוצה אותו?!

אציין שלפני כמה שנים הצלחתי להיגמל עד היום מראיית מראות אסורות ומהוצאה בכוונה, ועד לפני שנה מהוצאה

לחלוטין, אבל כאן זה פשוט לא עובד!!!

אני פוחד גם שאחרי החתונה אני אעשה את זה.

מה אני יכול לעשות?! איך אני יכול להציל את עצמי?! בכלל: האם זה פחות חמור מזרע לבטלה רגיל? האם זה נחשב כקרי לילה? אין לי מושג.

אני יודע ששאלי נשמעת מוזרה, אבל זאת מציאות. בבקשה תנו לי עצות מה לעשות! אני לא יכול לכבול את הידיים שלי באזיקים במהלך הלילה.

תשובה

בס"ד

שלום ברכה

כדאי ללמוד את הספר ממצולות אשיב של הרב יהושע שפירא מרמת גן, אולי יכול לעזור.

שבת שלום

יהודה הלוי עמיחי

מכון התורה והארץ