זרע לבטלה בלי רצון

הרב ברוך אפרתי הרב ברוך אפרתי 30/12/19 19:42 ב בטבת התשפ

שאלה

שלום כבוד הרב

סליחה על השאלה הזאת אבל אני חייב לשאול אותה

בזמן האחרון כל יום חמישי בערב/שישי בבוקר יוצא לי שז"ל ללא רצוני(כקרי או לאחר שתן או סתם).ואני שומר את העיניים כמה שידי משגת ואת הברית.

ואני לא יודע למה זה קורה לי וזה מביא אותי לידי עצבות נוראה ולדיכאונות.

השאלה שלי האם זה נרשם לי בשמיים כעוון.

ומה אני יכול לעשות כדי להימנע

תודה רבה

תשובה

שלום

כיוון שאינו ברצונך ואתה שומר על עיניך, אזי אין בך עוון.

יחד עם זאת, יש טומאה מסויימת גם במקרה לילה, ולכן טוב להתקלח לאחר מכן בתשעה קבין, או לטבול. ולעסוק בתורה, שאין טומאה נוגעת בה.

ודאי לא להיות בעצב, אלא להיות בשמחה שאתה אדם גיבור וטוב.

אם הדכאון ממשיך, או שמדובר ביציאה לא נורמטיבית, אזי יש להתייעץ עם הרופא.

כל טוב