זיווג מתעכב

חדשות כיפה הרב אבנר בן יוסף 12/07/20 12:15 כ בתמוז התשפ

שאלה

שלום כבוד הרב.

אני בת 26 והסיבה שאני פונה בשאלה כרגע כי אני אובדת עצות.

הזיווג ממש מתעכב אצלי וזה לאחר קשרים שכשלו. בעברי לפני כמה שניים הייתי מאורסת לבחור שביטלנו לאחר קשר ארוך של כמה שנים . מאז הוא התחתן אין בי שום דבר כלפיו הכל עבר. לאחר מכן הייתי בקשר עם בחור שבסוף

אני שלא רציתי.. ומאז הוא ממש כעס עליי והקפיד למרות הנסיונות שלי לבקש סליחה כמה פעמים. לבסוף טען שסולח.

זה המשיך בזה שהתחלתי קשר עם בחור מקסים ל שכל פעם שינה את הדעה שלו . ניסינו כמה פעמים בסוף הוא החליט לסיים את זה. לאחר שהיה בינינו הרבה מריבות ומחלוקות הכאב שבדבר שממש אהבתי אותו והרגשתי שזה הזייווג שלי ושזה הולך למקום טוב. קיבלתי את זה מאוד קשה ובכיתי הרבה ומאז אני בצער רב וקשה לי לצאת מזה ולא מצליחה להמשיך הלאה. אני מרגישה שהבחור הזה בא לתקן אצלי את מה שעשיתי לקודם . זה ממש הפיל אותי נפשית ואני אובדת עצות ומיואשת מאוד מכל עניין הזיווג. אני במקום שאני מאוד רוצה להקים בית וכבר לא יודעת מהיכן תגיע הישועה.

תשובה

שלום וברכה,

קשה זיווגו של אדם, כקריעת ים סוף.

חשוב מאוד, שביקשת סליחה מהבחור שיצאת איתו בעבר.

בכל אופן, אנחנו לא יודעים חשבונות שמיים, לכן עלייך להמשיך ולחפש ולהיזהר שלא לפגוע באנשים בכלל, ובמיוחד באלו שאת יוצאת אתם.

וכמובן שעלייך להרבות בתפילות להקב"ה, שיעזור לך למצוא את השידוך המתאים לך, לבניית בית נאמן בישראל.

ברכה והצלחה

בשורות טובות