זוגיות

חדשות כיפה רבני מכון התורה והארץ 16/08/18 13:31 ה באלול התשעח

שאלה

שלום כבוד הרבנים. יש לי שאלה חשובה. הבנתי שאישה שבגדה בבעלה אסורה על ידי הבעל ועל ידי הגבר שאיתו היא בגדה. אני מודעת לכך שזה עוון חמור עם דינים. אני מאורסת, אך מדברת עם גברים אחרים וירטואלית שגם מנסים מעט לחזר אחרי. האם זו בגידה על פי היהדות? האם אני אסורה לארוס שלי בגלל זה? קשה לי להפסיק לדבר עם גברים אחרים כיצד אוכל להתגבר על המידה הזאת?

תשובה

בס"ד

שלום וברכה

שיחה וירטואלית איננה אוסרת אשה על בעלה, רק מגע בין איש ואשה אוסר. אבל צריך לדעת שגם שיחה עם גברים ורטואליים היא יכולה להביא לקרבה אסורה, ובודאי שיכול לגרום לכך שהבית שיבנה חלילה יהיו בו סדקים. על כן אשה ארוסה צריכה להפסיק כל קשר עם גברים אחרים, אלא לצורך עבודה וג"כ בדרכים מיוחדות.

הדרך היחידה המוכרת לי לפי מצבך הוא להפסיק את השמוש במכשירי טלפון חכמים, להודיע שהמכשיר פסק לפעול ואם אפשר למוכרו, לחזור למכשיר פשוט ישן שהוא רק טלפון ואולי מספר הודעות, עם כל הקושי שבכך אבל זו ההצלה לבית טוב ונאמן. כמו כן אין להשיב לכל קשר במיילים, וואטסאפ גם במחשב.

על כן אזרי אומץ וחשבי על טובתך האמיתית וטובת עם ישראל שהבית שלכם יהיה בית נאמן.

בברכת התורה והארץ

יהודה הלוי עמיחי