זוגיות ועבר- דחוף!!

חדשות כיפה רבני מכון התורה והארץ 17/11/18 20:38 ט בכסלו התשעט

שאלה

זוגיות ועבר

היי, אני בחורה בת 24, דתייה.

מורה בתחילת הדרך.

קצת קשה לי לפתוח את הנושא הכאוב הזה אך אני חייבת לפתוח אותו בכדי להתקדם!

מה שקרה הוא שלפני שנה הייתה לי חברה טובה שלצערי הגענו למצב של מגע פיזי ומשיכה בינינו.

כמובן שהפסקתי עם זה כי זה לא באמת מה שאני רוצה ומייעדת לי בעתיד.

אני מאוד מתחרטת על זה ומתביישת בזה.

אף אחד לא יודע מזה מלבד שתינו.

עכשיו אני יוצאת עם בחור שאני ממש רוצה שיצליח בינינו.

ואני יודעת שאם הוא ידע מזה אני בטוחה שהוא יקבל רגליים קרות וילך.. ובטח עוד הרבה אחריו ישמעו וילכו.. אני רוצה להתחתן ולבנות בית וכו

אני פוחדת לאבד את החלום שלי בגלל טעות העבר.

מצד שני אני לא מסוגלת לספר לו על זה ואני יודעת שזה לא פייר כלפיו..

מה ניתן לעשות??

ממש עובדת עצות!

תודה רבה רבה!!!

תשובה

בס"ד

שלום וברכה

מצער לשמוע את הסיפור עצמו. ובדבר שאלתך. כל אדם שעבר איזה עברה בעברו איננו צריך לפרסמה, אם אמנם הוא עשה תשובה מלאה, כולל חרטה עמוקה והבנת החטא, כמו כן וידוי וקבלה לעתיד שלא יחזור לזה החטא עוד לעולם, עד שיעיד עליו יודע תעלומות שלא יחטא עוד. אם התשובה מלאה והיא נעשית לא מתוך יראה אלא מאהבת ד', א"כ זו תשובה גמורה. בתשובה גמורה במעשים שבין אדם לחברו שאף אחד לא יודע מהם אין חובה לפרסמם רק חטא מפורסם יש מצריכים לפרסם. אבל כידוע שאין אדם צדיק שלא יחטא, ויש לכל אדם נפילות מסוימות, אבל אם התשובה מלאה ושלמה, אין חובה לספר לבחור על כל עברה שנעשתה בעבר. כל דברי נכתבו מתוך הכרה והבנה שזאת הייתה מעידה חד פעמית ורצונך האמיתי הוא ללכת בדרך הישר והטוב, בדרכה ולאורה של תורה, ואי"ה תמצאי את זווגך האמיתי במהרה.

שבוע טוב

יהודה הלוי עמיחי

מכון התורה והארץ