התנהגות גר בבית הוריו

הרב חנן שוקרון הרב חנן שוקרון 17/05/20 12:18 כג באייר התשפ

שאלה

שלום כבוד הרב ברצוני לשאול שאלה בשביל בת הזוג שלי , הסיפור הוא שהיא מזה 4 שנים בתהליך גיור שלא ניגמר עכב כך שהיא גרה במיצריים באלקסנדריה הכרנו במהלך לימודי

היא רוצה בכל מעודה לעלות לארץ יותר מאשר להיות איתי , זה כדי לחיות כיהודיה ולקיים מצוות שכרגע את חלקן היא לא יכולה , יש לציין שהיא התגיירה לבד ובסוד כאשר הוריה לא מודעים ! , הבעיה שהיא הציבה בפני היא

היום 24.4 התחיל חודש הרמדאן בניגוד לכל השנה שהיא מצליחה לרמות אותם וכן להיתפלל לאכול כשר וכו בראמדן הוריה כמו נצים עליה והדבר מסקן אותה , היכ שאלה אם במצב זה שהיא באינוס ולא רוצה בזה כלל אך איין לה יכולת ליברוח כלל , האם תפילה עם הוריה היא עברה של "יהרג ובל יעבור" אמרתי לה שאשאל אבל שתנסה לפחות מוקדם בבוקר ובלילה להתפלל בחדרה הסגור

אני מקווה שאני לא תועה

תודה מראש

תשובה

לשואל שלום,

מכיוון שהגיור טרם הסתיים, עליה לימנע רק מעבודה זרה.

האיסלאם, לחלק מן השיטות, אינו מוגדר כעבודה זרה, ולכן בשעת דחק כזאת היא יכולה להשתתף באופן פסיבי באירועים במשפחתה.

אני מציע לך ליצור קשר עם ארגון 'עמי' לגיור, ולקבל הדרכה פרטנית.

(מקורות: אגרת השמד לרמב"ם)

בשורות טובות וישועות!