התאבדות

הרב אבנר פורת הרב אבנר פורת 17/10/20 20:11 כט בתשרי התשפא

שאלה

שלום הרב. אני בת 20 ולפני 3,4 שנים בערך ניסיתי לפגוע בעצמי .. זה היה פעם אחת, רגע של חוסר שליטה עצמית . לקחתי חמש כדורים בערך ומיד שסיימתי לעשות את זה הלכתי להקיא בשירותים וקראתי להורים שלי.. זה לא קרה מאז וזה גם לא יקרה .. אני רוצה לשאול אם יש כפרה על זה? אני יודעת שזאת הייתה טעות ואני לא אעשה את זה בחיים , אני ממשפחה דתיה וכרגע מתחזקת קצת בעבודת המידות, אבל הדבר הזה מהעבר מציק לי לפעמים.. יש על זה כפרה?

תשובה

שלום

בוודאי שיש כפרה ואפשרות תיקון. כמו בכל חטא.

אין כזה דבר עברה שאין לה תיקון. כל עוד האדם חי (וב"ה שלא הצלחת) אפשר לתקן.

התשובה זה חרטה אמיתית על המעשה, קבלה לעתיד שלא לחזור על כך, ווידוי דברים לפני ה'.

במקרה שלך, אם זה עדיין רלוונטי, צריך לעבוד על מה שהוביל לאותו רגע של ייאוש נורא, ואם צריך עזרה גם לדעת לקבל אותה, כדי שחלילה זה לא יקרה שוב.

גם כשהמציאות נראית קשה ומייאשת מאוד, אין שום דבר שמצדיק צעד כל כך קיצוני, שאם הוא מתממש חלילה, אין חזרה ממנו

כל טוב ובהצלחה רבה

שבוע טוב וחודש טוב