הצעת נישואים

הרב הלל מרצבך הרב הלל מרצבך 18/07/18 00:33 ו באב התשעח

שאלה

שלום כבוד הרב,

יש לי חברה שיוצאת עם מישהו רציני והוא רוצה להציע לה נישואים. הוא שאל רב והוא ענה לו שמותר רק חודש לפני החתונה להציע כי יש בעיה עם הטבעת.. העניין בהצעת נישואים שרק לאחר מכן מתחילים לארגן את החתונה, ומאוד קשה לארגן חתונה חודש מראש.. הוא מחפש או הסברים לתשובה שקיבל מהרב (שמאוד קשה לו להסכים איתה והוא מאוד מתוסכל) או תשובה אחרת שתעזור לו לצאת מהסיטואציה הזו.

לפי מה שהבנתי מאחות של החברה שבקשר עם המיועד, החתונה תהיה קצת שונה כי יכול להיות שבגלל שהיא לא תספיק לטבול לפני וכו' לא תהיה ממש טבעת אלא הבטחה ועוד כל מיני דברים מוזרים..

יש לציין שהמשפחה שלו היא חבדניקית, ואני לא ככ מכירה את המנהגים שלהם, אבל זה מאוד מוזר בעיניי ובעיני אחותה.

אשמח לתשובה שבזכותה ייבנה בית כשר ונאמן בישראל :)

שבת שלום!

תשובה

שלום וברכה,

אינני מכיר את המקרה, אך בעיניי יש כמה דברים מוזרים בתיאור שאת מתארת.

בהלכה אינני מכיר דבר כזה שצריך להציע נישואים רק חודש לפני החתונה.

חתונה בלי טבעת (בלי קידושין) זה לא בדיוק חתונה.

ולמה שהיא לא תטבול קודם לכן?

הייתי מציע שחברתך תפנה לרב שהיא מכירה ותשתף אותו בעניין.

ייתכן שיש שם עוד כמה דברים לא תקינים.

בהצלחה רבה.