הפרת נדר של זרע

הרב ברוך אפרתי הרב ברוך אפרתי 14/05/20 09:25 כ באייר התשפ

שאלה

כבוד הרב שלום!

לפני לא מעט זמן נדרתי נדר שלא אשפוך זרע לבטלה עד לזמן מסוים ניסיתי וניסיתי אך לאחר כמה זמן היצרים שלי גברו עליי מיותר לציין שאני אדם מאמין ומניח בכל יום אך לא שומר שבתות וחגים (מדי פעם כן). אני נורא מתבייש ומרגיש אשמה, ועצבות, ובעיקר פחוד מהעתיד לי לקרות עקב הפרת נדר זה, ואולי חלילה מוות,

אשמח לשמוע את דעתך תודה ושלום!

תשובה

שלום

אתה ראוי להערכה גדולה על כך שאתה מניח תפילין בכל יום. בודאי אתה גם קורא שמע ישראל בבקר ובערב.

תשתדל לשמור שבת כמה שיותר, זה חשוב מכל הדברים האחרים.

לגבי שמירת הברית, תעשה השתדלות כמה שאתה מצליח, ואם נופלים קמים ומנסים שוב. לא דכאון ולא מחשבות על מוות. המשך החיים ביתר חשק לתורה ומצוות.

אל תידור מעתה.

בהצלחה