הנחת

חדשות כיפה רבני מכון התורה והארץ 08/09/20 08:54 יט באלול התשפ

שאלה

שלום וברכה,

התחלתי להניח בערך לפני כחודש אני מתחזק מבית חילוני, ועכשיו אמרו לי שאם אני הנחתי את התפילין של הראש קצת על המצח אז קיבלתי עבירה של ברכה לבטלה ועדיף לא להניח אם מניחים לא טוב ורק לפני חודש טיפה למדתי

האם ישלי המון עבירות של ברכה לבטלה בגלל שהתפילין של הראש ירדו טיפה למצח וזה בהתחשב שלמדתי לפני חודש רק האם להמשיך להניח תפילין או להפסיק?

תשובה

בס"ד

שלום וברכה

הגמרא אומרת "רחמנא ליבא בעי" (הקב"ה רוצה את הלב) דהיינו הקב"ה רואה את עומק הלב של האדם לאן הוא רוצה ללכת. אמנם אדם שלמד ויודע ובכל אופן שגג יש דינים מה עושים בשגגה, אבל אדם שלא ידע אלא רוצה לעשות טוב הקב"ה שמח בשמחתו. ידוע אות הסיפור עם הבעל שם טוב שביום כיפור שמע את אותו הנער שלא ידע קרוא וכתוב והנה הוא ניגן בחליל ביום הכיפורים במקום תפילה, והקב"ה אמר שזו תפילה אהובה אצל הקב"ה. על כן המשך בדרכך זו, תלמד ותדע ותגדל בעם ישראל. אל לך לחשוש לעונשים על מה שאינך יודע, אלא על מה שאדם יודע ולא מקיים.

כתיבה וחתימה טובה

יהודה הלוי עמיחי

מכון התורה והארץ