הלכות שבת. דיני הוצאת\ הדפסת ברכון

הרב יובל שרלו הרב יובל שרלו 18/06/20 16:50 כו בסיון התשפ

שאלה

שלום וברכה

כמה שאלות:

1) כמו בכל בית יהודי אבא שלנו עושה קידוש בליל שבת ומוציא אותנו ידי חובה. אני נוהג גם לעשות קידוש אחרי אבא (למרות שאנחנו אשכנזים) ואני רווק. האם מותר לי לקדש או שלא?

2) בגלל הקורונה שיש כרגע אין לנו בבית כנסת סעודה שלישית כך שאנחנו תמיד צריכים למהר לחזור הביתה לעשות סעודה שלישית לאחר מנחה. מה עדיף: לעשות סעודה שלישית ללא תפילת מנחה בציבור או תפילה בציבור ואז לא יישאר מספיק זמן לסעודה שלישית?

3) אני לומד בישיבה. אני רוצה להוציא ברכון (זמירון שבת) לישיבה. יש איזה הלכות שצריך לדעת מבחינת מאיפה לקחת את הדברים? ציורים? מבחינת העתקה.

בברכה

יאיר לנדאו

תשובה

שלום וברכה

א. מותר לך לעשות קידוש אם אתה מתכוון לא לצאת ידי חובה. אולם, נכון יותר דווקא "ברוב עם הדרת מלך", ולצאת ידי חובה בקידוש אחד. אמנם, יש תפיסות חסידיות שעדיף שכל אחד יקדש בעצמו.

ב. תפילה בציבור חשובה יותר.

ג. הזמירות עצמן הן מותרות ואין עליהן זכויות. עיצוב – הוא דבר עם זכויות יוצרים.

כל טוב