היתר נגיעה בזמן נידה בעיות שלום בית

הרב חנן שוקרון הרב חנן שוקרון 19/02/20 11:05 כד בשבט התשפ

שאלה

שלום, ברצוני לדעת האם בשביל שלום בית מותר לגעת באישה בנידתה?

זאת אומרת, אם הגבר או האישה מאוד מצטערים מהמחסור במגע וזה פוגע בזוגיות האם מותר לגעת? ואם לא בזמן נידה אז לפחות ב7 נקיים?

תודה רבה

תשובה

לשואל שלום,

אין הבדל בין שבעה נקיים לזמן ראיית הדם, בשני המקרים אסורה מן התורה נגיעה של חיבה בין בני הזוג.

גם כשקשה מבחינת שלום בית, צריך לדעת שזה הדבר שלטווח ארוך דווקא שומר על התשוקה בין בני הזוג.

(ראה שו"ע יורה דעה סימן קצה סעיף יד וסעיף טז - אפילו בחולי גופני לא התירו נגיעה משום חומרת גילוי עריות)

בהצלחה רבה, בשורות טובות!