הוצאת זרע לבטלה ע"י ראייה

הרב אבנר פורת הרב אבנר פורת 31/05/19 00:13 כו באייר התשעט

שאלה

שלום כבוד הרב.

לפני חודש בערך נכנסתי לסירטון ופתאום הופיע קטע לא צנוע וראיתי שיצא לי שכבת זרע.מאוד הצטערתי על זה ובכיתי הרבה וכל לילה לא הצלחתי להירדם.אז אמרתי לרב בישיבה שלי את המקרה והוא אמר לי לקרוא תיקון הכללי וזה יכפר לי על הכל עכשיו כמובן שקראתי את זה לא מעט פעמים אבל יש עוד משהו שאני יכול לעשות כדי לתקן את העוול שעשיתי?כמובן שאני מתחרק מזה כמו מאש עכשיו ומשתדל כמה שיותר לא לחשוב על זה.תודה על העזרה זה מאוד חשוב לי

תשובה

שלום.

שלבי התשובה הם חרטה אמתית על העבר, וידוי וקבלה לעתיד. לזה צריך לצרף את ההתרחקות המעשית מהאפשרות לחזור לחטא (כולל להתאמץ מאוד שכל האינטרנט שבאים איתו במגע יהיה מוגן ברמה גבוהה), ועל הכל להוסיף בלימוד תורה, שהיא המרפא האמיתי.

אחרי כל אלו, מכיון שניכר מדבריך שאתה בעל תשובה אמיתי, אתה יכול וצריך לשמוח במעלתך, ולהתקדם בשמחה בעבודת ה'. חס וחלילה לא ליפול בייאוש, שהוא שליח של היצר להפיל אותך.

אתה בן יקר ואהוב של הקב"ה.

אני ממליץ מאוד לקרוא את שתי התשובות הבאות

https://www.kipa.co.il/%D7%A9%D7%90%D7%9C-%D7%90%D7%AA-%D7%94%D7%A8%D7%91/%D7%96%D7%A8%D7%A2-%D7%9C%D7%91%D7%98%D7%9C%D7%94-385/

https://g.kipa.co.il/940456/l/