הוספת שם שני

הרב גלעד שטראוס הרב גלעד שטראוס 20/03/20 06:51 כד באדר התשפ

שאלה

כבוד הרב

שמי אורלי ואני מעוניינת להוסיף את השם קלייר כשם שני, לשם קלייר יש משמעות רבה עבורי והוא נגזר משמה של סבתי קלרה.

שהייתה אישה חשובה בחיי.

ב 5 שנים האחרונות אני מתמודדת עם עינייני הנפש באופן מורכב ביותר ואני מרגישה בליבי ששם זה יכול לשנות את גורלי לטובה

האם השם טוב ומועיל להוספתו לשמי?

תשובה

בס"ד

שלום רב,

השם קלייר, אינו שם עברי. כך שלא נראה לי שזה שם שראוי להוסיף לבת ישראל.

אני אישית לא ממליץ על שינוי שם. אבל אם כבר את חפצה לשנות את שמך על שם סבתך, תקראי לעצמך קלרה.

האמת, שהשם שלך 'אורלי' מבטא את משמעות השמות קלרה וקלייר - שפרושם: זוהרת, מוארת.

בכל מקרה - שם ראוי הוא שם של דמויות טובות ואהובות מהמסורת של עם ישראל.

מצרף קישור לרשימה של שמות מומלצים עבור בנות:

https://www.hidabroot.org/%D7%A9%D7%9E%D7%95%D7%AA-%D7%9C%D7%91%D7%A0%D7%95%D7%AA-%D7%9E%D7%94%D7%AA%D7%A0%22%D7%9A

מברך אותך לשיפור והצלחה נפשית - רוחנית.