הגעלת כלים לפסח והטבלת כלים חדשים בזמן הקורונה

חדשות כיפה רבני כושרות 20/03/20 13:47 כד באדר התשפ

שאלה

שלום כבוד הרב, בעקבות האיסור על התקהלות מחשש להידבקות בוירוס הקורונה, רציתי לשאול כיצד יש לבצע הגעלת כלים לפסח? בנוסף לכך, רציתי לדעת אם יש הלכה לגבי הטבלת כלים חדשים בזמן זה, אני לא יודעת אם מבחינה בריאותית יש חשש להדבקות דרך מי המקווה להטבלת כלים אבל אשמח לשמוע את דעתך. תודה רבה!

תשובה

שלום וברכה

למיטב ידיעתי אין חשש הידבקות במי המקוה מכיון שיש בו כלור שהורג את החיידקים, זו הסיבה שהרבנות לא סגרה את המקוואות. בכל מקרה מומלץ להדיח את הכלים בסבון לאחר הטבילה.

לענין הגעלת כלים - אני מאמין שנהיה חכמים יותר עוד שבועיים, ישנם יישובים ומקומות קטנים שיכולים לתאם שעות מסוימות לתושבים ולבצע את ההגעלה בלא התכנסות, בערים זו אכן בעיה.

עקרונית כמעט כל כלי אפשר להגעיל בבית, אך כדי להיות בטוחים צריך לבדוק את השימושים השונים ודרכי הכשרתם. אני ממליץ להעזר במדריך בקישור זה

במידה וישנן שאלות נוספות ואתם זקוקים להדרכה צמודה יותר, אני מזמין אתכם להצטרף לקבוצות הווצאפ שלנו ושם נוכל לתת מענה זמין ויעיל, בקישור זה

בתפילת והסירותי מחלה מקרבך

יצחק דביר