האם מותר לצחצח שיניים ב י' בטבת

הרב גלעד שטראוס הרב גלעד שטראוס 06/01/20 13:37 ט בטבת התשפ

שאלה

האם מותר לצחצח שיניים ב י' בטבת

תשובה

בס"ד

שלום רב,

ציטוט תשובה של הרב דב ליאור:

ביום-כיפור ובתשעה באב אסור. בשאר הצומות, לכתחילה לא ישטוף את פיו, אבל אם זה מפריע לו, מותר לו לשטוף פיו.

ציטוט תשובה של הרב זלמן מלמד:

לצחצח שינים במברשת יבשה מותר. לשטוף את הפה עם מי פה שלא ראוים לשתיה לכתחילה נוהגים להמנע אבל בשעה שזה גורם קושי גדול יש מקילים, אך בתנאי שישימו במים כמות גדולה של חומר המחטא כך שהמים לא יהיו ראויים לשתיה כלל. כל אמור בשאר צומות אבל ביום הכיפורים הכל אסור - אך מותר לשפשף את השינים במברשת יבשה בתנאי שיודעים שלא יוצא דם.