דין ערי חומה

הרב חנן שוקרון הרב חנן שוקרון 16/06/19 23:44 יג בסיון התשעט

שאלה

ב"ה

לכיפה

שלום כבוד הרב חנן שוקרון.

בפורים יש עניין שספק חיפה הייתה מוקפת חומה וזה מדרבנן (קריאת המגילה).

פסוקנו משמע ספק דאורייתא ואם כן כשיחזור היובל

המצווה היא רק בתחום שהוקף חומה או כל חיפה ?

ויקרא פרק כה כט

וְאִישׁ כִּי- יִמְכּר בֵּית-מוֹשַׁב עִיר חוֹמָה וְהָיְתָה גְּאֻלָּתוֹ עַד-תּם שְׁנַת מִמְכָּרוֹ יָמִים תִּהְיֶה גְאֻלָּתוֹ

תודה ממשה

תשובה

לשואל שלום,

דין ערים מוקפות חומה בפורים כולל גם את מה ש "סמוך ונראה", קרי: מה שקרוב לחומה מבחוץ.

לכן אם חלק מוקף חומה, גם השאר קוראים בט"ו. כמו בירושלים.

לעניין היובל - כאן יש דין של "המוציא מחברו עליו הראיה", ולכן כל עוד לא הוכח שמדובר בעיר מוקפת חומה, לא יכול הגואל להוציא מידי הקונה.

בהצלחה בלימודך!