דבר חריף והכשרת סירים

חדשות כיפה רבני כושרות 24/08/20 14:18 ד באלול התשפ

שאלה

שלום רב!

קנינו מלפפונים חמוצים, שנמכרים בסביבת גבינות, ויש בהם שום ופלפלים חריפים וכו', ולכן אע"פ שבד"כ משתמשים בכלים נפרדים מהגבינות על מנת לקחתם אנחנו משתמשים בהם רק בחלבי.

בטעות יום אחד, חתכנו אותם, לקוביות קטנות, על קרש בשרי עם סכין בשרי- שניהם לא בני יומם, ושניהם נקיים מאוד. (את הקרש ניקינו באקונומיקה אחרי הפעם האחרונה שהשתמשנו בו לבשרי חם) הבנו שיכולה להיות בכך בעיה, אז דבר ראשון מה הדין לגבי המלפפונים בדיעבד? האם ניתן לאכלם?

מה דין הקרש והסכין?

דבר אחר- אחרי המקרה הנ"ל ואחרי שניקינו את הקרש- (באקונומיקה) השתמשנו בו לחיתוך בצל שבישלנו בתבשילים בשריים. האם יש בכך בעיה? ואם כן, עלינו להכשיר גם את הסירים שבו בושל וכו'?

נזכרנו בעובדה שזה יכול להיות בעייתי באיחור. סליחה על השאלה לאחר מעשה!

שאלה נוספת ולא קשורה?

אילו סירים אפשר להגעיל ואילו לא?

סירים עם ציפוי אבן שיש אפשרי? תודה גדולה!!

מקווה שהסברתי את עצמי כראוי

תשובה

שלום וברכה

איני יודע כיצד נוהגים במאכלים שציינתם בשאת הייצור. זאת יש לבדוק עם מערכת הכשרות במקום שקניתם. אם הם משווקים כפרווה אין כל בעיה במטבח.

סירים עם ציפוי אבן שיש אין אפשרות להגעיל אך אפשר לעשות להם ליבון קל באש.

בברכה

יצחק דביר