גירושין בגלל שבעלי צופה בתמונות לא צנועות

הרב הלל מרצבך הרב הלל מרצבך 02/01/20 15:58 ה בטבת התשפ

שאלה

אני ובעלי נשואים כ4 שנים.

גליתי לאחר החתונה כי בעלי מרבה לחפש תמונות נשים לא צנועות באינטרנט וברשתות החברתיות.

לאחר אין ספור שיחות בנושא אני מרגישה כי אין שום דרך להניא אותו ממעשים אלו וברצוני להתגרש. אני מרגישה כי התנהגות זו פוגעת בי בדרכים רבות. אני יודעת כי בעלי דואג לי ואוהב אותי , יחד עם זאת אני לא מוצאת בכך כל נחמה לאור התנהגות זו.

יש לנו שני ילדים קטנים, הייתי רוצה להצליח לשהות את המצב לפני שאבחר במוצא שאין חו דרך חזרה,

בתודה,

תשובה

שלום וברכה,

את בוודאי בתקופה לא קלה בחייך. הרצון להתגרש מעיד שהגיעו מים עד נפש מבחינתך.

התיאור שאת מציגה, מבטא תחושה מאוד לא קלה, שאת נאלצת להתמודד איתה. ובצדק, אינך יכולה להמשיך ככה.

לגבי הגירושין עצמן, באופן כללי, אינני ממליץ להתגרש לפני טיפול זוגי עמוק וטוב.

דעי לך, שאפשר לעבוד על הנושא הזה של צפייה בתמונות לא צנועות. ומעבר לכך, אין זה מעיד בכלל שבעלך לא אוהב אותך (כפי שתיארת).

לצערנו הרב, זו בעיה גדולה (ובפרט בתקופה האחרונה) שקיימת אצל גברים רבים. וחשוב לטפל בה.

יש באינטרנט מספר אתרים שמתעסקים בהתמודדות עם התמכרויות כאלו.

לדוגמה: https://gye.org.il (אינני מכיר את האתר ויעילותו)

ובכל אופן, ההצעה שלי, היא שתלכו לייעוץ מומחה בתחום. ואולי מתוך זה בעלך יצליח להבין את חומרת העניין, ויסכים לעבור טיפול להפסקת ההתמכרות לצפייה בתמונות אלו.

בברכה רבה,

הלל מרצבך