גירושים כרשומה רווקה בתעודת זהות

הרב חנן שוקרון הרב חנן שוקרון 25/07/19 17:19 כב בתמוז התשעט

שאלה

בסד

שלום כבוד הרב,

התחתנתי אזרחית בארצות הברית ולאחר כמה שנים התגרשתי בבית דין רבני בארץ מאחר ולא היה באפשרותנו להתגרש שם. קיבלתי גט ותעודת גירושין. מעולם לא נרשמנו במשרד הפנים כנשואים וגרושים. הגירושים בבית הדין הרבני בוצעו כאשר הייתי רשומה כרווקה בתעודת זהות ובמשרד הפנים. עכשיו אני חוששת שאולי לא ידעו ולא שמו לב בבית דין רבני שהייתי רשומה כרווקה בתעודת זהות ואז אולי בגלל זה הגירושים לא תקפים, כי אולי הייתי צריכה להירשם קודם כנשואה במשרד הפנים ואז לבצע את הגירושים? האם זה נכון? האם הגירושים יכולים להיות לא תקפים בגלל זה? ואז הילדים שיהיו לי בעתיד יכולים להיחשב לממזרים בגלל זה? אשמח לתשובה כי זה מדיר שינה מעיניי.

תשובה

לשואלת שלום,

לרישום בתעודת הזהות אין משמעות הלכתית בהקשר זה, מכיוון שאת אומרת בעצמך שנישאת. לכן הגירושין תקפים לכל דבר ועניין.

הילדים שיהיו לך בעזרת השם, מאחל לך עוד השנה למצוא את בחיר ליבך, יהיו יהודים כשרים ככל היהודים.

בהצלחה רבה!