גילויי חיבה בין בני זוג

הרב חנן שוקרון הרב חנן שוקרון 07/10/19 15:38 ח בתשרי התשפ

שאלה

האם מותר לזוג נזוי על פי דת וכדין בתקופה המותרת להם להיות במגע, לגלות גילויי חיבה מינמליים (חיבוק, נשיקה על הלחי, יד ביד) בפומבי? או לאו דווקא בציבור אלא אפילו בביתם מול הילדים? שוב לא גילויי חיבה בעלי אופי מיני מובהק אלא אפילו להתכרבל בסלון יחד, וכו' וכו'

תשובה

לשואל שלום,

שאלה חשובה שאלת. נתקלים בה לא מעט זוגות צעירים, והדבר דורש בירור.

הלכה פסוקה היא שאין להראות גילויי חיבה אינטימיים בפני אחרים. מה מוגדר גלויי חיבה? זאת על פי שני הסרים לטעם ההלכה:

א. גרימת הרהורי עבירה אצל אחרים הרואים.

ב. ערך הצניעות לפיו דברים בין בני זוג נשארים בצורה מוסתרת. (יסוד זה משמע בט"ז שם)

לפי א' – במקום שנהוג לתת יד לבן הזוג ואין זה נחשב דבר משונה, יהיה מותר לתת יד. לעומת זאת לפי ב' נצטרך יותר לדייק את ההגדרות וכל דבר שלא עושים עם זר, לא עם האישה בפני זרים.

לרוב הפוסקים, הטעם הראשון הוא המרכזי, אם כי הטעם השני נותר כהדרכה כללית.

לכן לשאלותיך נראה לומר בחברה כללית: יד ביד אולי אפשר להקל, נישוק וחיבוק יש להימנע. בכל מצב שהחשש להרהור משתנה (בקרב רווקים או בני נוער) - יש להימנע מכל גילוי קרבה.

כל האמור כאן בפני זרים, ייתכן שבתוך הבית או בפני ילדים, הדין שונה.

(מקורות: שולחן ערוך אבן העזר כא ה | נושאי כלים שם | מראי מקורות בספר אבוא ביתך פרק כ , ודלא כמסקנתו | איש ואישה)

ברכה והצלחה, בכל אשר תפנה.