בשר חלק למנהג מרוקו

חדשות כיפה רבני כושרות 19/12/19 12:12 כא בכסלו התשפ

שאלה

שלום רב,

אנחנו נוהגים מנהג יוצאי מרוקו ויש לי שאלה לגבי שחיטה: אחרי חיפוש קצר בנושא התבאר לי שבמרוקו נהגו להתיר "היתר נפיחה" (דהיינו שמקלפים את הסרכה ובודקים במים כמו פנצ'ר אחרי נפיחה) אבל לא משמוש ומיעוך בסרכות, אי לכך חשבתי שיהיה אסור לי לאכול בשר המוגדר "כשר" ולא חלק.

אמנם, לאחרונה ראיתי דעות שגם אליבא דהמתירים במשמוש ומיעוך, בכל זאת מצריכים נפיחה לחומרא. אם זה נכון יוצא לכאורה שגם אני יכול לאכול את זה כי בכל מקרה יש נפיחה.

שאלותי:

1. האם בפועל למעשה בשחיטה הנהוגה כיום בבשר "כשר" באמת מנפחים תמיד כשיש סרכות שלא כסדרן?

2. במידה וכן, האם המסקנה שלי שיהיה מותר לי לאכול מבשר זה (או לכל הפחות להקל במקום צורך) היא נכונה?

תשובה

שלום וברכה

התשובה לשתי שאלותיך היא חיובית.

אך כמובן שיש לחדד ולבדוק מתי בדיוק נחשב לשעת הדחק, ומתי נכון לנהוג לפי שורת הדין.

מומלץ להתייעץ על כך עם מורה הוראה מיוצאי מרוקו.