בשר וחלב בפורס חשמלי

חדשות כיפה רבני כושרות 11/03/20 19:08 טו באדר התשפ

שאלה

שלום,

שואל לגבי מכשיר פריסת מזון מהסוג הזה -

https://www.amazon.co.uk/gp/product/B0015UU96O/ref=ppx_yo_dt_b_asin_title_o00_s00?ie=UTF8&psc=1

האם ניתן להשתמש בו גם לבשר וגם לחלב ע"י החלפת הסכין (עם סכין אחת להשתמש רק לבשר ועם השנייה רק לחלב).

האם ניתן לפרוס לחם או ירקות עם סכין שונה מהסכין הבשרית ולאכול הלחם עם מאכלים חלביים ?

תודה מראש על התשובה,

תשובה

שלום וברכה

על מנת להכריע בשאלות שלכם יש לבדוק נתון אחד - האם הסכין מתחממת במהלך החיתוך ברמה שאי אפשר לגעת בה ביד?

במידה וזה המצב ישנו חשש שהמאכל נבלע על ידה גם בשאר חלקי המכשיר, ויש להמנע מלהשתמש לסירוגין לבשר וחלב.

במידה והסכין אינה מתחממת כל כך, מותר להחליף סכינים ולהשתמש לבשר וחלב לסירוגין

זאת בתנאי: שלא עושים שימוש במאכל חריף (בצל, שום וכדומה) או חם מאוד,

מפני שבמקרים כאלו גם תחתית המכשיר תחשב לבשרית או חלבית ואין להניח עליה מאכלים מהמין השני.

מותר לפרוס לחם לסעודה בעזרת סכין מהמין השני, בתנאי שקודם לכן משפשפים את הסכין עם סקוצ' וסבון.

בברכה

יצחק דביר