בקשה כאמתלא, מותרת או גניבת דעת ושקר לבן

הרב יובל שרלו הרב יובל שרלו 25/11/19 08:59 כז בחשון התשפ

שאלה

שלום הרב,

האם מותר לבקש ממישהו שרוצים לצאת אתו והוא בקבוצת אנשים בקשה של "איך מגיעים ל..." וכדומה כך שהוא יעזוב את הקבוצה, או שזה בעייתי מבחינת גניבת דעת, שקר לבן וכדומה?

תודה רבה וכל טוב!

תשובה

שלום וברכה

בנושאים מעין אלה הרבה מאוד תלוי בכוונת הלב, במגמה הפנימית, ובאופק האפשרי.

גם אהרון הכהן לימד אותנו לשנות מפני השלום כאשר הדבר היה לטובה, להשכין שלום מחודש בין אנשים ניצים וכדו׳.

וזו רק דוגמה אחת לכך שאם זה חלק מניסיון, מחיזור, מניסיון ליצור קשר ראשוני שהיה בו טוב לכל הצדדים, ובמגמה טובה ולא פוגענית - הדבר לא רק מותר, אלא דרכו הטובה של עולם להיכנס בדברים.

כל טוב ובהצלחה