בעיה במציאת זיווג

הרב חנן שוקרון הרב חנן שוקרון 26/01/20 10:20 כט בטבת התשפ

שאלה

שלום כבוד הרב,

אני בת 29 פגשתי בחור לפני שנה וחצי שהיה מעוניין להכיר .

היו לי הרבה סיבות לסרב , למשל שהיה חילוני ואני לא היתי מוכנה להתפשר על שמירת השבת או הגיל 7 שנים הפרש , ובנוסף לא נמשכתי אליו .

הוא מאוד נלחם ונתתי צ’אנס כי היה לנו חיבור שלא מצאתי עם אף אחד.

היום הוא שומר שבת , מניח תפילין ושומר כשרות כהלכה .

אבל אני עדיין לא נמשכת אליו בהרבה מצבים .

באופי שלו , יש לו את כל מה שחיפשתי בגבר כל חיי , אבל אני לא מצליחה להעריך אותו מבחינה חיצונית .

חשבתי שזה ישתנה עם הזמן אבל זה לא משתפר .

אני מפחדת לעשות את הטעות של החיים שלי ,

מפחדת להפסיק ושוב להידרדר במצב הנפשי ,

כי יש כאן אהבה אמיתית ואני כל כך רוצה להתחתן . אבל העניין הזה קשה לי מאוד.

אין לי אף אחד חוץ ממנו ואני מפחדת לא להחזיק מעמד.

מצד המשפחה אני מקבלת המון לחצים כבר להתחתן אז אין לי עם מי להתייעץ.

אשמח להמלצה , מה לעשות .

תודה רבה

תשובה

לשואלת שלום,

אני מבין את הקושי שלך. זו החלטה חשובה בחיים, ולא קל להבחין בין הערכים החשובים לבין אלו המשניים.

בשל אופיו של ממשק השו"ת באינטרנט, מובן כי יכולת ההבנה שלי את המצב מוגבלת.

אסתפק בשתי נקודות למחשבה:

א. ההחלטה על החתונה היא שלך. עלייך לסנן רעשים מבחוץ, אפילו מהמשפחה כדי שהבחירה שלך תהיה נקייה ונאמנה לעצמך. אחרים יכולים לייעץ, לחוות דעה, אבל ההכרעה היא שלך.

ב. אני ממליץ לך לקחת דף ועט, ובמשך שבוע לכתוב שם מחשבות/יתרונות/חסרונות לגבי ההחלטה. בסופו לקרוא את מה שכתבת ולהחליט. אף פעם לא יימצאו כל המעלות באדם אחד, ועלינו להחליט מה חשוב ומרכזי, ומה טפל.

העיקרון המנחה הוא שאת בוחרת כאן שותף לחיים, ולא בן זוג לאירוע חד פעמי.

בהצלחה!

~~~~~~~~~~~~~~~~

אפשר לשלוח איזור מגורים בשאלה נפרדת ואוכל להמליץ על רב או מדריך שיוכל לסייע באופן מדוייק.